Eski ABD Başkanı Trump, Netanyahu ve Avn’ın Washington’da bir araya geleceği iddia edildi. Görüşmenin ana gündem maddesi bölgedeki güvenlik durumu olacak.
Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Washington’da bir araya geleceği öne sürüldü. İsrail’in i24 televizyonu, Netanyahu’nun 11 Mayıs haftasında bu görüşme için ABD’ye gideceği iddiasını ortaya attı. Görüşmenin, bölgedeki güvenlik durumu ve olası çatışmaların yeniden alevlenmesi ihtimaline bağlı olacağı belirtildi.
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyindeki birçok bölgeyi hedef almıştı. Bu saldırılar sonucunda Lübnan hükümeti, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığını duyurmuştu.
ABD Başkanı Donald Trump, daha önce İsrail ve Lübnan arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını açıklamıştı. Trump, bu ek süre zarfında Beyaz Saray’da Avn ve Netanyahu ile bir araya gelme arzusunu dile getirmiş ve bu görüşmenin “tarihi” bir önem taşıyacağını vurgulamıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap