DSÖ, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgını nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Virüse karşı onaylanmış aşı veya tedavi bulunmuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde patlak veren Ebola salgınını uluslararası halk sağlığı acil durumu olarak ilan etti. DSÖ, salgının pandemi kriterlerini karşılamadığını ancak yerel ve bölgesel yayılma riskinin yüksek olduğunu belirtti.
DSÖ’ye göre, mevcut Ebola türü Bundibugyo virüsünden kaynaklanıyor. Bu virüse karşı onaylanmış herhangi bir ilaç veya aşı bulunmuyor. Salgının tespit edilen vakalar nedeniyle daha büyük bir salgına dönüşme potansiyeli taşıdığı aktarıldı.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaklaşık 246 şüpheli vaka ve 80 ölüm bildirildi. Sadece 2 vaka Uganda’da tespit edildi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti yetkilileri, virüsün ilk olarak 24 Nisan’da tespit edilen bir hemşirede görüldüğünü açıkladı.
Ebola virüsü ilk kez 1976’da Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tespit edildi. Yarasalardan yayıldığı düşünülen virüsün bu ülkedeki 17. salgını kayıtlara geçti. DSÖ, Ebola için kanıtlanmış bir tedavi olmadığını ve ortalama ölüm oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirtiyor.
Son 50 yılda Afrika’da Ebola nedeniyle yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetti. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki en ölümcül salgın 2018-2020’de yaşandı ve 2 bin 300 kişi öldü. Geçen yılki salgında ise 45 kişi yaşamını yitirmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap