SON DAKİKA
--:--:--

Apple’ın Katlanabilir iPhone’u İçin Tedarik Zincirinden Kritik Sinyal Eylül 2026 Takvimi Güçleniyor

Apple’ın merakla beklenen ilk katlanabilir iPhone’unun lansman tarihi netleşiyor. Tedarik zincirinden gelen bilgiler, cihazın Eylül 2026’da tanıtılacağını ve erteleme iddialarının asılsız olduğunu gösteriyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Apple’ın Katlanabilir iPhone’u İçin Tedarik Zincirinden Kritik Sinyal Eylül 2026 Takvimi Güçleniyor

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli için tedarik zincirinden gelen son bilgiler, cihazın Eylül 2026’da tanıtılacağı yönündeki takvimi güçlendiriyor. Bir Apple tedarikçisi, ilk katlanabilir iPhone için küçük ölçekli bileşen sevkiyatına başladığını bildirdi.

China Securities Journal tarafından aktarılan ve DigiTimes üzerinden paylaşılan raporlara göre, bu tedarikçiye cihazın Eylül 2026’da tanıtılması planlandığı bilgisi ulaştırıldı. Bu takvim, ilk katlanabilir iPhone’un iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max ile aynı etkinlikte sahneye çıkabileceği anlamına geliyor.

Katlanabilir iPhone İçin Erteleme İddiaları Değerlendirildi

Haberde yer alan ikinci bir tedarik zinciri kaynağı, ertelemeye işaret eden bir bilgi almadığını ve çalışmaların belirlenen 2026 sonbahar takvimine göre devam ettiğini belirtti. Bu durum, geçen hafta bir Çinli sızıntı kaynağının erteleme iddialarının gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklamasını da destekliyor.

Daha önce Mayıs ayında, sızıntı kaynağı Instant Digital, katlanabilir iPhone’un menteşe mekanizmasıyla ilgili dayanıklılık sorunları yaşadığını iddia etmişti. Apple’ın ekran kıvrılmasıyla ilgili sorunları büyük ölçüde çözdüğü belirtilse de, menteşenin uzun vadeli güvenilirlik standartlarını henüz karşılamadığı öne sürülmüştü.

Bloomberg’den Mark Gurman da Mart ayında Apple’ın katlanabilir iPhone’unun Eylül ayında iPhone 18 Pro modelleriyle birlikte piyasaya çıkmayabileceği yönünde bir rapor yayımlamıştı. Barclays analisti Tim Long ise cihazın sevkiyatlarına Aralık ayına kadar başlanmayacağını ve bu durumun amiral gemisi iPhone 18 Pro modelleriyle arasında üç aya kadar boşluk oluşturabileceğini öngörmüştü.

Apple, geçmişte benzer bir stratejiyi 2017’de iPhone X ile uygulamıştı. iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus ile birlikte tanıtılmasına rağmen satışa çıkışı Kasım ayını bulmuştu. Bu nedenle katlanabilir iPhone’un Eylül etkinliğinde duyurulup sevkiyatının daha sonraki aylara kalması ihtimali bulunuyor.

Katlanabilir iPhone’un Potansiyel Özellikleri ve Lansman Stratejisi

İddialara göre Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli, 7,8 inç iç ekran ve 5,5 inç kapak ekranı ile kitap tarzı bir tasarıma sahip olacak. Cihazda A20 çip, C2 modem, Face ID yerine güç düğmesine entegre Touch ID ve çift arka kamera gibi özelliklerin yer alabileceği belirtiliyor. Yaklaşık 2.000 dolar fiyat etiketiyle gelmesi beklenen cihazın adı henüz doğrulanmadı, ancak “iPhone Ultra” olarak anılması da konuşuluyor.

Apple’ın 2026 iPhone takviminde farklı bir strateji izlemesi bekleniyor. Şirketin iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve katlanabilir iPhone modelini sonbaharda tanıtabileceği, standart iPhone 18 modelinin ise 2027 baharına ertelenebileceği öne sürülüyor.

Katlanabilir iPhone, Apple’ın tasarımındaki en büyük adımlardan biri olarak görülüyor. Ancak cihazın adı, nihai teknik özellikleri, satış tarihi ve fiyatı gibi detaylar henüz resmiyet kazanmadı. Tüm bilgiler, tedarik zinciri kaynaklarına ve sızıntılara dayanıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
iPhone 18 Pro Max’e Değişken Diyaframlı Kamera Geliyor Mu
iPhone 18 Pro Max’e Değişken Diyaframlı Kamera Geliyor Mu
Apple 7 İnç Ekranlı iPhone Üzerinde Çalışıyor
Apple 7 İnç Ekranlı iPhone Üzerinde Çalışıyor
GPS’e Güçlü Rakip Yeni Navigasyon Uyduları Yolda
GPS’e Güçlü Rakip Yeni Navigasyon Uyduları Yolda
Google Gemini Spark Türkiye’de Kullanıma Açıldı
Google Gemini Spark Türkiye’de Kullanıma Açıldı
Netflix Yapımlarında Yapay Zeka Kullanımı Artıyor Gelir Rakamları Açıklandı
Netflix Yapımlarında Yapay Zeka Kullanımı Artıyor Gelir Rakamları Açıklandı
Doğu Karadeniz Deniz Suyu Sıcaklığı Artıyor Sel Riski Yükseliyor
Doğu Karadeniz Deniz Suyu Sıcaklığı Artıyor Sel Riski Yükseliyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.