İran, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde iki haftalık ateşkesten çekileceği uyarısı yaptı. Tahran, ABD’yi İsrail’i kontrol edememekle suçladı.
İran, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde ABD ile sağlanan iki haftalık ateşkesten çekileceği uyarısında bulundu. İran basınına konuşan bir kaynak, Tahran yönetiminin bu ihtimali ciddi şekilde değerlendirdiğini ve ordunun da saldırılara karşılık vermek üzere hedef belirleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Kaynak, ABD’nin ateşkese rağmen İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını durduramamasına tepki gösterdi. ABD’nin bölgedeki etkisini sorgulayan kaynak, “İki haftalık ateşkes planı kapsamında ABD, Lübnan’daki direnişe yönelik olanlar da dahil tüm cephelerde çatışmaların durdurulmasını kabul etti ancak Siyonist rejim bu sabah ateşkesi açık şekilde ihlal ederek Lübnan’a yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirdi. ABD, bölgedeki azgın köpeğini kontrol edemiyorsa, İran bu konuda ona yardımcı olur, hem de güç kullanarak” ifadelerini kullandı.
İsrail’in Lübnan’daki çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırısı, çatışmaların başladığı tarihten bu yana ülkeye yönelik en şiddetli saldırı olarak kayıtlara geçti. İsrail medyasının askeri kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, saldırıda yaklaşık 50 savaş uçağı 10 dakika içinde 100 hedefe 160 bomba attı. Lübnan Sağlık Bakanı Rakan Nassereddine, saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi. Lübnan Kızılhaçı Genel Sekreteri Georges Kettaneh ise durumu “felaket” olarak tanımlayarak enkaz altında kalanlar olduğunu ve bazı bölgelerde binaların tamamen çöktüğünü aktardı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap