ABD, Orta Doğu’da 23 yıl aradan sonra ilk kez savaş uçağı kaybetti. Son olaylarla birlikte ABD’nin bölgedeki uçak kaybı 7’ye yükseldi.
ABD, Orta Doğu’daki operasyonlarında 23 yıl aradan sonra ilk kez savaş uçağı kaybı yaşadı. Dün sabah saatlerinde İran, yeni bir ABD savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. İran, pilotlardan birinin sağ kurtulduğunu, diğerinin ise gözaltına alındığını iddia etti. ABD basını ise pilotlar için arama-kurtarma çalışmalarının başladığını bildirdi.
Amerikan basını, F-15 uçağının düşürülmesinin ardından Hürmüz Boğazı yakınlarında ikinci bir ABD savaş uçağının (A-10) vurulduğunu duyurdu. Haberlerde, pilotun uçağı Kuveyt hava sahasına yönlendirerek atladığı ve kurtulduğu belirtildi.
Amerikan basınındaki haberlere göre, bu uçaklar ABD’nin 2003 yılındaki Irak işgali sonrası ilk kez bir çatışmada kaybettiği savaş uçakları oldu. ABD Hava Kuvvetlerinden emekli eski F-16 pilotu Houston Cantwell, ABD’nin en son 2003’te Irak işgali sırasında bir A-10 Thunderbolt uçağı kaybettiğini belirtti.
Bu iki uçakla birlikte ABD’nin İran’a yönelik saldırılarda kaybettiği bilinen uçak sayısı 7’ye ulaştı. ABD, 28 Şubat’ta başlattığı saldırılarda ilk kaybını 2 Mart’ta verdi. Kuveyt’te yaşanan
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap