İngiltere’nin yeni Başbakanı Oliver Burnham, göreve başlar başlamaz ilk telefonunu ABD Başkanı Donald Trump’a açtı. Görüşmede kritik konular masaya yatırıldı.
İngiltere Başbakanı unvanını alan Oliver Burnham, ilk resmi telefon görüşmesini ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve çeşitli ortak çıkar konuları ele alındı.
Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Burnham ile yaptığı görüşmenin “ilginç ve çok iyi” geçtiğini belirtti. Görüşmede Kuzey Denizi petrolü, ticaret, askeri ittifaklar ve Hürmüz Boğazı’nın güvenliği gibi konuların masaya yatırıldığı ifade edildi.
Donald Trump, Oliver Burnham’ın önündeki büyük görevleri yerine getirebileceğine inandığını vurgulayarak, ABD’nin bu süreçte destek olacağını dile getirdi. Burnham’ın ilk gününde Trump ile birlikte Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve AB Konseyi Başkanı Antonio Costa gibi önemli liderlerle de temas kurduğu bildirildi.
İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamada ise Burnham’ın, İngiltere’nin savunma taahhütlerini yerine getireceği ve müttefiklerinin güvenliğine verdiği önemin altını çizdiği kaydedildi. Trump’ın Orta Doğu’daki güncel gelişmeler hakkında Burnham’ı bilgilendirdiği, Burnham’ın ise Hürmüz Boğazı’ndaki seyrüsefer serbestisinin İngiltere için kritik önem taşıdığını belirttiği aktarıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap