Brezilya’da devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için 158,7 milyon seçmen sandık başında. Flavio Bolsonaro ile Lula da Silva arasındaki rekabet başa baş geçiyor.
Brezilya’da devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için halk bugün sandık başına gidiyor. 4 Ekim’deki ilk turda hiçbir adayın geçerli oyların yüzde 50’sini aşamaması üzerine tekrarlanan seçimlerde, 158,7 milyon kayıtlı seçmen oy kullanacak. Yerel saatle 07.00’de başlayan oy verme işlemi 17.00’de sona erecek.
İlk turda oyların yüzde 47,03’ünü alan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu Flavio Bolsonaro ile yüzde 45,16 oy alan mevcut Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ikinci turda yarışıyor. Seçim anketleri, iki aday arasındaki rekabetin başa baş geçeceğini gösteriyor. Uzmanlar, kararsız seçmenlerin ve sandığa gitmeyenlerin sonucun belirlenmesinde kilit rol oynayacağını belirtiyor.
Brezilya’daki ilk tur seçimleri, ekonomik endişeler, yolsuzluk iddiaları ve dış müdahale suçlamaları gibi konuların gölgesinde yapılmıştı. Bu faktörlerin ikinci tur oylaması üzerindeki etkisi merak ediliyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap