Erbil Valisi Ümid Hoşnav, Zergezevi köyündeki bir eve İHA saldırısı sonucu 2 kişinin öldüğünü duyurdu. Saldırılarda toplam sivil kayıp 16’ya ulaştı.
Erbil Valisi Ümid Hoşnav, kentte art arda düzenlenen saldırıların ardından yaptığı açıklamada, Dareşekıran nahiyesinin Zergezevi köyünde bir eve İHA isabet ettiğini ve evdeki 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Hoşnav, Erbil için ‘zor bir gün’ olduğunu belirterek, kente çok sayıda füze ve İHA ile saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırıda hedef alınan Zergezevi köyünde herhangi bir askeri noktanın bulunmadığını kaydeden Vali, köye 3 İHA ile saldırı yapıldığını, ikisinin tarlalara, birinin ise bir eve isabet ettiğini söyledi.
Hoşnav, sivil kayıplardan duyulan endişeyi dile getirerek, Erbil’e yönelik saldırılarda şu ana kadar 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılarda kullanılan İHA’lardan birinin eve isabet etmesi sonucu meydana gelen can kaybı, bölgedeki güvenlik endişelerini artırdı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap